Hoe kwam het dat we boerderijdieren niet langer als levende wezens zien, maar als objecten? Jaarlijks worden wereldwijd 70 miljard boerderijdieren geslacht voor consumptie. 80 procent wordt gehouden op grote landbouwbedrijven. Ze leven opeengepropt in overvolle stallen, worden vetgemest en uiteindelijk geslacht zonder ooit in de natuur te zijn geweest. Onderzoek in Polen, de VS, Duitsland en Vietnam dringt door tot de bodem van het systeem en van de verantwoordelijken. De vleesindustrie wordt gesubsidieerd door de staat. Bedrijven, overheden en consumenten steunen stilzwijgend een gedereguleerd en ontmenselijkt economisch systeem dat onbeperkte consumptie van dierlijke producten tot de norm maakt – en dus dierenmishandeling. De documentaire beschrijft de triomf van de industriële landbouw, waarin dieren onvoorstelbaar lijden moeten ondergaan en een handelswaar moeten worden, een grondstof die altijd beschikbaar is en naar believen kannibaliseert en verwerkt kan worden.
Nee, helaas is L'usine des animaux nog niet beschikbaar op Netflix in Nederland.
Directing | Damien Vercaemer | Director |
Writing | Caroline du Saint | Writer |
Sound | Pierre Aviat | Music |
Sound | David Leroy | Music |
Production | Gaspard Lamunière | Associate Producer |
Sound | David Sandras | Sound |
Production | Barbara Hurel | Producer |
Production | Steven Artels | Associate Producer |
Sound | Martin Lanot | Sound |
Sound | Thomas Torres | Sound Re-Recording Mixer |
Production | Anne Grolleron | Co-Producer |
Sound | Laurent Langlois | Sound |
Sound | Samuel Kakon | Sound |
Camera | Damien Vercaemer | Director of Photography |
Camera | Joseph Haley | Director of Photography |
Production | Fabrice Puchault | Co-Producer |
Sound | Marc Soupa | Sound |
Editing | Manuel Guillon | Editor |
Production | Emmanuel Hoog | Producer |
Directing | Caroline du Saint | Director |