Hoe kwam het dat we boerderijdieren niet langer als levende wezens zien, maar als objecten? Jaarlijks worden wereldwijd 70 miljard boerderijdieren geslacht voor consumptie. 80 procent wordt gehouden op grote landbouwbedrijven. Ze leven opeengepropt in overvolle stallen, worden vetgemest en uiteindelijk geslacht zonder ooit in de natuur te zijn geweest. Onderzoek in Polen, de VS, Duitsland en Vietnam dringt door tot de bodem van het systeem en van de verantwoordelijken. De vleesindustrie wordt gesubsidieerd door de staat. Bedrijven, overheden en consumenten steunen stilzwijgend een gedereguleerd en ontmenselijkt economisch systeem dat onbeperkte consumptie van dierlijke producten tot de norm maakt – en dus dierenmishandeling. De documentaire beschrijft de triomf van de industriële landbouw, waarin dieren onvoorstelbaar lijden moeten ondergaan en een handelswaar moeten worden, een grondstof die altijd beschikbaar is en naar believen kannibaliseert en verwerkt kan worden.
Nee, helaas is L'usine des animaux nog niet beschikbaar op Netflix in Nederland.
Sound | Laurent Langlois | Sound |
Sound | Thomas Torres | Sound Re-Recording Mixer |
Directing | Damien Vercaemer | Director |
Writing | Caroline du Saint | Writer |
Sound | Martin Lanot | Sound |
Sound | David Sandras | Sound |
Sound | Pierre Aviat | Music |
Production | Anne Grolleron | Co-Producer |
Sound | David Leroy | Music |
Sound | Marc Soupa | Sound |
Production | Barbara Hurel | Producer |
Production | Gaspard Lamunière | Associate Producer |
Production | Steven Artels | Associate Producer |
Sound | Samuel Kakon | Sound |
Production | Emmanuel Hoog | Producer |
Camera | Joseph Haley | Director of Photography |
Editing | Manuel Guillon | Editor |
Production | Fabrice Puchault | Co-Producer |
Camera | Damien Vercaemer | Director of Photography |
Directing | Caroline du Saint | Director |