Een Nederlandse slavenkapitein wordt tijdens een reis naar Cuba geconfronteerd met een opstand die wordt aangewakkerd door een pas gevangen genomen Afrikaanse slaaf, Tamango. De slaven nemen de maîtresse van de kapitein gevangen en dwingen een confrontatie af.
Een met een nogal overheersende man getrouwde onderwijzeres gaat met vakantie naar een eilandje waar de mannen zo mogelijk nog erger zijn. Feministische toeristen stimuleren haar doorbraak naar autonomie. Deze komt echter te laat voor een kreupele lesbienne die na haar vertrek zelfmoord pleegt.
In 1999 wordt tiener Rocío Wanninkhof vermoord. De ex-partner van haar moeder, Dolores Vázquez, wordt verdacht. Heeft zij het gedaan? Een tweede slachtoffer onthult de waarheid.
Deze documentaire ontrafelt het web van intriges rond armbanden van massief goud die op mysterieuze wijze opdoken in Roemenië aan het begin van de 21e eeuw.
Gefictionaliseerde reconstructie van het leven van de Franse spionne Marthe Richard die tijdens de Eerste Wereldoorlog besloot contact op te nemen met de geheime diensten.
De bekende journalist Torgny Segerstedt verklaart de oorlog aan Hitler terwijl hij kritiek levert op Zweedse politici die probeerden weg te kijken van de tirannie van de nazi's met het goede excuus van 'neutralisme'. Zijn enige wapen is zijn pen en zijn leven zit vol roddels zoals een affaire met de vrouw van zijn baas, een liefdesschandaal met een secretaresse die jonger is dan zijn dochter en de zelfmoord van zijn vrouw. Hij blijft echter tot aan zijn dood een eenmansstrijd voeren tegen Hitler en het naziregime, waarbij hij de vraag 'Kan één persoon de geschiedenis echt veranderen?' naar het publiek werpt.
Op 2 november 1975 werd Pier Paolo Pasolini op gruwelijke wijze vermoord. Iemand reed de Italiaanse regisseur van klassiekers als 'Salò', 'Il Vangelo secondo Matteo', 'Mamma Roma' en 'Accattone' met z'n eigen Alfa Romeo dood. Giuseppe Pelosi, een 17-jarige delinquent bekende de moord en werd er voor veroordeeld maar trok later z'n bekentenis weer in. De precieze omstandigheden van Pasolini's dood zijn nog steeds een mysterie. Maar plots komen er nieuwe zaken aan het licht over de laatste maanden van de controversiële kunstenaar.
In het begin van de 14de eeuw staat Vlaanderen onder Franse voogdij. In West-Vlaanderen zijn hiertegen opstanden ontstaan. Vooraanstaande Fransen komen de oude graaf van Vlaanderen vragen zich naar de Franse koning te begeven en zich te onderwerpen. Hij vertrekt en wordt gearresteerd. Wanneer kort daarna Fillips De Schone een bezoek brengt aan Brugge, wordt hij maar koel ontvangen. De bevolking wordt opgehitst door de oude deken van de weversgilde, Pieter De Coninck, en ook Jan Breydel laat zich niet onbetuigd. Intussen oefent de Franse edelman Jacques de Chatillon een waar schrikbewind uit in Brugge. De opstandelingen verlaten de stad. Franse soldaten vergrijpen zich aan de achtergebleven families: de moord op moeder, de broer en de zus van Jan Breydel gooit olie op het vuur. De Vlamingen nemen wraak op de Fransen. Als koning Filips dat verneemt, stuurt hij een leger naar Vlaanderen om de rebellie de kop in te drukken. De Vlamingen verzamelen zich en wachten de strijd af.